سرنگ انسولین

سرنگ انسولین، سرنگی با یک سوزن کوچک است که به طور خاص برای بیماران دیابتی تجویز می گردد. این سرنگ برای تزریق به بافت زیرپوستی طراحی شده است. این منطقه از بدن به این دلیل برای تزریق انسولین مناسب است که سلول های چربی به داروهایی که به طور مداوم و به آرامی جذب می شوند، اجازه می دهد تا این داروها اثر طولانی تری داشته باشند.

یک سرنگ انسولین به طور معمول دارای یک محفظه، پیستون و سوزن می باشد. محفظه ها که برای ذخیره انسولین می باشند دارای یک نشانه گذاری بر اساس واحدهای بین المللی و استاندارد به منظور اندازه گیری مناسب هستند.

اکثر سرنگ های انسولین دارای محفظه های 100 واحدی هستند. در اکثر مواقع انسولین به صورت U-100  فراهم میشود، به این معنی  که در یک میلی لیتر مایع 100 واحد انسولین وجود دارد.

پیستون بخشی از سرنگ است که به منظور داخل کشیدن مایع در محفظه عمل می کند، و مایع را به منظور خارج کردن از محفظه فشرده می کند.

محل های تزریق انسولین معمولاً بر روی بازو، ران و یا شکم می باشد. این مناطق بایستی با الکل ضدعفونی به صورت یک منطقه دایره ای ضدعفونی گردد. سرنگ بایستی مانند یک دارت با زاویه 90 درجه در یک دست گرفته شود و با دست دیگر منطقه تزریق گرفته شود و سرنگ را به سرعت وارد پوست کرد، باید توجه داشت که تزریق بایستی به آرامی انجام گردد.

 

انسولين چيست ؟

هورموني است كه در لوزالمعده ساخته و ترشح مي شود در صورت افزايش ميزان قند خون ، انسولين بيشتري وارد خون میشود و آن  وسيله موجب كاهش قند خون مي شود . در افراد ديابتي ترشح انسولين كاهش يافته يا اينكه اصلا ترشح نمي شود و در نتيجه ميزان قند خون افزايش مي يابد.

سرنگ

انواع انسولين و آماده سازي آن:

-نوع رگوالر كه رنگ آن شفاف است. – نوع NPH كه شيري رنگ كدر است. براي كشيدن انسولين ابتدا انسولين شفاف و سپس شيري رنگ را بكشيد. براى بيماراني كه در مخلوط كردن انسولين مشكل دارند توصيه مي شود ازانسولين مخلوط آماده استفاده كنند. مراقبتهاي لازم جهت نگهداري و مصرف انسولين : 1 -انسولين مصرفي ر ا در جاي خنك نگهداري كنيد.از يخ زدن انسولين خودداري شود . 2 -از تزريق انسولين تاريخ گذشته خودداري كنيد . و قبل از مصرف، حتما انسولين را از نظر شفافيت كنترل كنيد . 3 – انسولين را هر روز سرساعت مشخص و قبل از خوردن وعده غذايي اصلي تزريق كنيد . 4 -از تزریق انسولين سردخودداري نمائيد . قبل از كشيدن انسولين ويال آن را بين كف دو دست به آرامي بگردانيد و محل ورود سر سوزن را قبال با پنبه آغشته به الكل ضد عفوني كنيد . 5 -نسولينا ميزان تنظيم دريافتي بايستي توسط پزشك معالج انجام شود ، از كم و زياد كردن خودسرانه جدا انسولين ميزان خودداري كنيد . 6 -اگر لازم است از دو نوع انسولين ركوالر و NPH استفاده شود ابتدا انسولين معمولی و سپس انسولين NPH را وارد سرنگ نمائيد . 7 -محل تزريق را قبال با پنبه آغشته به الكل ضد عفوني كنيد و اجازه دهيد تا كامال خشك شود سپس انسولين را .تزريق كنيد 8 -انسولين را در زير پوست و در بافت چربي تزريق كنيد.محل تزريق ا بهر طورمرتب تغييردهيد تزريق مداوم در يك محل موجب سفت شدن پوست آن قسمت خواهد شد .جذب از طريق پوست شكم سريع تر از پوست ران است .صبح ها انسولين را روي شكم و شب ها در ان ر تزريق كنيد .

چهار محل اصلی تزریق شامل:

1.شکم 2.سطح پوست بازوها 3 .سطح جلوی رانها و باسن 4. برای جلوگيری از گود شدن یا سفت و برجسته شدن محل تزریق در هربار محل تزریق را جابجا کنيد.مثال تزریق اول در بازوی راست بعدی در بازوی چپ بعدی در راست شکم و سپس چپ شکم بعدی ران راست و سپس ران چپ و بعد در باسن یا دوباره در بازوی راست در محلی 2 سانتيمتر پایين تر از محل تزریق قبل می توان انسولين را تزریق کرد. روش دیگر استفاده از یک ناحيه مشخص در زمان مشخصی از روز است مثال تزریق ناحيه صبح در شکم و تزریق عصر در بازو ها و ران ها انجام گيرد.

 

 

 

روش صحيح تزريق انسولين:

1شيشه انسولين و سرنگ آماده باش. 2 -در صورتي كه از انسولين NPH كدر براي تزريق استفاده مي كنيد براي مخلوط شدن يكنواخت كريستالهاي موجود شيشه انسولين را چند بار بين دو دست خود بغلطانيد. 3-به اندازه مقدار انسولين تجويز شده ، هوا وارد سرنگ كنيد . 4 -هواي كشيده شده داخل سرنگ را وارد شيشه انسولين نماييد . 5 -اكنون شيشه انسولين را به طرف باال و سرنگ را به طرف پايين نگه داريد . 6 -براي اينكه بعدا بتوانيد هواي داخل سرنگ را خارج كنيد ابتدا 3 -4 واحد بيشتر از مقدار تجويز شده انسولين وارد سرنگ كنيد براي خارج كردن هواي داخل سرنگ ، آهسته چند ضربه به سرنگ بزنيد و سپس انسولین اضافی و هوای داخل سرنگ به آرامی داخل شیشه انسولین وارد کنید.

  1. محل تزریق را آماده کنید.
  2.  با انگشت شست ونشانه قسمتی از پوست محل تزریق را به طرف بالا بکشید.
  3.  در همان محلی که پوست را به طرف بالا کشیده اید سرنگ را به طور عمودی با 45 درجه وارد کنید و سپس پیستون سرنگ را کاملافشارداده و بدین ترتیب انسولین را وارد بافت کنید. در صورت استفاده اجازه دهید پوست بعد از تمیز کردن با الکل کاملا خشک شود. با انگشت اشاره و شست دست  چپ (مثل نیشگون گرفتن) پوست دست را جمع کنید.سرنگ را مثل مداد در دست بگیرید.سرنگ را بطور عمودی یا با زاوزه 45 درجه وارد پوست کنید. پیستون را تا ته فشار دهید. سوزن را از پوست خارج کنید و پنبه را به مدت چند ثانیه روی محل تزریق فشار دهید.

کنترل  قند خون توسط بیمار:

بیماران بهتر است روزانه 2 یا 4  بار قند خون خودرا کنترل کنند.کنترل مرتب قندخون توسط دستگاه اندازه گیری قند خون انجام میشود.دراین روش بیمار یک قطره خون از نوک انگشت خود را روی نوار مخصوصی قرار میدهد و برای مدت معینی صبر میکند دستگاه میزان قند خون بیمار را نشان میدهد.

توجه:

در کودکان،نوجوانان و افراد لاغر بهتر است تزریق با زاویه 45 درجهو درافراد چاق با زاویه 90 درجه انجام شود. سرنگ انسولین 50 خط (100واحد)دارد که هر خط،2 واحد انسولین میباشد.

 

سرنگ انسولین با برندهای زیر موجودمیباشد:

BD _ سیما _ سها _ شفا _ پارس _ مینا _ پیکول _ ورید(V.MED) _ آوا _ میبد یاس _ یزد سرنگ _ ایلام _ اطلس _ شفاساز و  …

واحد فروش:

☎️034-34228887

?09132930456

تجهیزات پزشکی، افراتجارت کریمان، سرنگ، سرنگ انسولین